carbovation fibre technologies

carbovation fibre technologies: Karbonová divize koncernu Wissler Group jde znovu na start jako carbovation – strategickým partnerem je koncern Murtfeldt

Nový podnik pod novým vedením: Společnosti CarboFibretec, Wissler Technologie a CarbonSports budou od nynějška společně vystupovat jako carbovation fibre technologies. Jako nejmladší člen dortmundského koncernu Murtfeldt těží posledně jmenovaní výrobci vláknitých kompozitů ze solidní základny dominantní firmy v oboru technických plastů. Společnost CarboFibretec kdysi vzešla z instituce Dornier-Luft- und Raumfahrttechnik a již více než 15 let dodává na trh vysoce kvalitní a technicky náročné výrobky v oboru vláknitých kompozitů. Firma CarbonSports si získala celosvětové renomé především distribucí prvotřídních kol, rámů a komponent pro závodní bicykly pod značkou Lightweight. Wissler Technologie se v posledních letech etablovala svými strukturovanými součástmi s nejvyšší jakostí povrchu. Mimo jiné garantuje vynikající optiku bicyklových kol Lightweight a také již působila v odvětví hudebních nástrojů a optických složek pro plnicí pera. Všechny tři podniky byly dosud součástí Wissler Group a i nadále budou mít svá sídla ve Friedrichshafenu a Hailfingenu.

S novou silou a jistotou do budoucnosti lehkých konstrukcí!

Murtfeld se ohlíží za svou šedesátiletou úspěšnou historií v oboru technických plastů. Tato dortmundská firma se dostala do povědomí jako dodavatel pro strojírenství nabízející inovativní řešení. Stále větší význam získává jako předkladatel nabídky standardních i individuálních prefabrikátů a v posledních letech vedle třískového obrábění posiluje i v oblasti 3D tisku a při vývoji a výrobě komponent pro lehké konstrukce. Jde o to, aby si společnost vybudovala pozici komplexního předkladatele nabídky řešení pro mezinárodní strojírenství. „Přírůstek“ od Bodamského jezera tak optimálně doplňuje další rozšíření divize s novým požadavkem „HIGH TECH. LOW WEIGHT.“
„S bývalými firmami CarboFibretec, Wissler Technologie a CarbonSports získáváme podniky považované za inovativní průkopníky v oboru lehkých konstrukcí. Díky know-how z Friedrichshafenu a Hailfingenu perfektně doplníme naše vlastní portfolio a získáme vynikající partnery na cestě, kterou jsme nastoupili. Ze spojení podniků bude mít prospěch i carbovation díky mnoha synergiím v oblastech výzkumu a vývoje, aplikační techniky a distribuce“, říká jednatel společnosti Murtfeldt Detlev Höhner. Pro Murtfeldt byly důležité zejména úzká spolupráce a partnerství s rodinou Wissler na úrovni společník, které se staly rozhodujícím základem pro nový start podniku.

CarboFibretec, Wissler Technologie a CarbonSports měly v minulosti problémy s likviditou, neboť investice vložené do vývoje produktů se vracejí až po několika letech. Společné partnerství profituje z nepřeberného know-how bývalé společnosti CarboFibretec v oblasti vláknitých kompozitů a dává nové firmě carbovation jako členovi finančně silné rodiny podniků možnost se nyní znovu zaměřit a plně se věnovat vývoji budoucnosti, vysvětlili Andreas Balla a Andreas Wissler, jednatelé společnosti carbovation.

Bouřlivé časy pro firmy CarboFibretec, Wissler Technologie a CarbonSports skončily strategickým partnerstvím s koncernem Murtfeld, které má nadějné vyhlídky do budoucnosti. Kromě dalšího zaměstnávání pracovníků je nyní zaručeno i zachování a rozšiřování kompetence v oblasti lehkých karbonových konstrukcí.

Murtfeldt plasty: carbovation fibre technologies

Murtfeldt plasty: Vláknité kompozity

Lehké konstrukce v průmyslu s vláknitými kompozity

Konstruktér ve strojírenství je nadále konfrontován s požadavkem, aby našel inovativní řešení lehkých konstrukcí pro specifické potřeby zákazníků. Jeho stálým cílem přitom je zvyšovat efektivitu a výkon strojů a zařízení. To se daří díky používání vláknitých kompozitů, jehož výsledkem je úspora energie, snížení nákladů a optimalizace vlastností strojů.

Více informací

Kontakt pro tisk:

Murtfeldt Kunststoffe GmbH & Co. KG

Mrs. Anke Theißen
Head of public relations

Heßlingsweg 14-16
44309 Dortmund/
Německo

Phone: +49 (2 31) 20609-512
Fax: +49 (2 31) 20609-518
e-Mail: theissen[at]murtfeldt.de

O firmě Murtfeldt Kunststoffe GmbH & Co. KG

Firma Murtfeldt již v 50. letech vyvinula v podobě originálního materiálu „S“ plast, jehož kluzné a otěruvzdorné vlastnosti nebyly dodnes překonány. Od té doby charakterizuje tento dortmundský podnik, k němuž patří i konstrukce součástí pro zákazníky a tvorba potřebných dat CAD, vývoj s bohatstvím nápadů. Murtfeldt dnes patří ke světoznámým vedoucím výrobcům vodicích systémů a otěruvzdorných a kluznost podporujících plastů. Výrobky Murtfeldt jsou používány všude tam, kde je požadováno balení, plnění a přeprava. Společnost Murtfeldt, která má přibližně 400 pracovníků v Dortmundu a dceřiných společnostech v Nizozemsku a Česku, plošně pokrývá s pracovníky v terénu, kteří zákazníkům poskytnou rady na místě, i s dalšími partnery téměř ve všech zemích Evropy potřebu výroby, distribuce i servisu. Základem jakéhokoli obchodního vztahu je především obsáhlé a kompetentní poradenství. Murtfeldt proto pomocí svého firemního oddělení aplikační techniky provozuje velmi kvalifikovaný konzultační tým, který je tvořen především inženýry s oboru strojírenství.